موزاییک پرسی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی محسوب می‌شود که در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف در بازار موجود است. موزاییک‌ها بیشتر در کشورهای آلمان و ایتالیا مورد استفاده قرار می‌گیرند و از سال‌ها پیش در ایران هم تولید و استفاده شده است.

موزاییک پرسی چیست؟

سیمان، ماسه، سنگ‌دانه، پودر سنگ، رنگ‌های معدنی و آب از طریق فشار پرسی فشرده و متراکم می‌شوند و کف‌پوشی محکم و مقاوم به نام موزائیک پرسی به وجود می‌آورند. ضخامت موزاییک‌های پرسی 2.5 می‌باشد که در ابعاد 30*30 و 40*40 در طرح‌های مختلفی تولید می‌شود. این موزاییک‌ها با فشار 160 bar فشرده می‌شوند.

لایه های تشکیل دهنده

لایه رویه: لایه رویه از سیمان، سنگ‌دانه‌های رنگی، پودر سنگ، رنگ‌های معدنی و آب ساخته می‌شود و طرح، رنگ و نقش موزاییک را به وجود می‌آورد.
لایه زیرین: لایه زیرین ضخامت بیشتری دارد زیرا باید فشار وارد بر سطح را تحمل کند. این لایه از سیمان، ماسه و آب تشکیل می‌شود که همان بتن پایه است. سطح زیرین موزائیک پرسی برجسته و خشن ساخته می‌شود تا موزاییک بتواند به خوبی به ملات بچسبد و اینکه در طول زمان موزاییک‌ها سست نشوند.

 


نحوه تولید موزاییک پرسی

موزائیک ‌ها به طور کلی به دو روش ویبره‌ای و پرسی تولید می‌شوند. پیداست که موزاییک‌های پرسی به روش پرسی ساخته می‌شود، به این صورت که مواد تشکیل دهنده موزاییک درون قالب‌های مد نظر ریخته می‌شود و توسط دستگاه پرس، فشار زیادی به مواد اولیه موزاییک اعمال می‌کنند که سبب تراکم و فشرده شدن آن می‌شود. ناگفته نماند، میزان فشار اعمال شده به ابعاد و نوع سنگ‌دانه‌ها بستگی دارد.

موزائیک پس از خشک شدن توسط دستگاه ساب زده می‌شود به این منظور که رنگ‌ها درخشان جلوه کند و زیبایی سنگ‌های آن به خوبی نمایان شود. اگر دانه‌ها ریز باشد و موزاییک بیشتر از سیمان تشکیل شده باشد، نیاز به ساب‌زنی ندارد، ولی اگر سنگ دانه‌ها درشت باشند، ساب زدن پس از خشک شدن موزاییک انجام می‌شود.


مزایای موزائیک پرسی



استحکام و مقاومت بالا

همان طور که گفته شد سیمان از مواد تشکیل‌دهنده موزاییک پرسی است که ماده‌ای بسیار محکم و مقاوم است، بنابراین این موزاییک به دلیل وجود سیمان دارای استحکام و مقاومت بالایی است و در برابر یخ‌زدگی و فرسایش طبیعی مقاومت خوبی دارد.
قیمت مناسب

مواد تشکیل دهنده موزاییک پرسی در طبیعت موجود و در دسترس است، بنابراین هزینه کمتری نسبت به سایر کف‌پوش‌ها دارد.
وزن کم

این موزاییک‌ها سبک هستند و این ویژگی باعث شده تا از آن در کاربرد‌های مختلفی استفاده شود. به دلیل وجود منافذ بسیار زیاد در آن جذب آب بسیار بالایی دارد و مناسب محیط‌های پرتردد است.

 

کاربرد موزاییک پرسی

موزاییک پرسی که بر خلاف موزاییک ویبره ای از دولایه تشکیل می شود از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار می باشد.

این موزاییک ها اغلب از دولایه تشکیل می شوند که لایه بالایی متشکل از سنگ‌دانه های ریز و درشت می باشد که رنگ و طرح موزاییک را تشکیل می دهد.

لایه دوم این نوع موزاییک نیز از شن، ماسه و سیمان تولید می شود. این موزاییک ها اغلب در موارد زیر کاربرد دارند:

موزاییک برای روف گاردن
موزائیک برای حیاط
موزاییک برای پشت بام
موزائیک برای زیر پارکت

از مهمترین مشخصات فنی موزاییک پرسی می توان به فرآیند تولید پرس دو لایه آن اشاره کرد.

عیار بتن استفاده شده در تولید این نوع موزاییک ها اغلب 350 کیلوگرم در یک متر مربع می باشد.

این نوع موزاییک ها به دلیل وجود مخارج و منافذ بسیار زیاد در آن دارای جذب آب بسیار بالا می باشد و به همین دلیل استفاده از آن در محیط های پر رفت و آمد همچون پیاده روها توصیه می شود